Mini naleśniczki z powidłami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mój wnuczek uwielbia naleśniki w takiej postaci.

  • 30 min

Składniki:

  • - 2 szklanki mąki
    - 0,5 l mleka
    - 1 jajko
    - olej do smażenia
    - powidła lub dżem

Mini naleśniczki z powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiego naczynia wbijamy jajko,wlewamy mleko i wsypujemy mąkę. Całość miksujemy na jednolitą masę. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy mąki. Na patelni ( specjalna do smażenia jajek z czterema otworami) rozgrzewamy odrobinę oleju i wlewamy ciasto. Naleśniki smażymy około 0,5 minuty z obu stron. Podajemy naleśniki z powidłami śliwkowymi lub powolnym dżemem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy