Mięsne kulki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od dziecka uwielbiam gotować. Gdy tylko mam czas, wymyślam nowe dania.

Składniki:

  • ● 3 duże filety z kurczaka
    ● 20 dag żółtego sera
    ● po kilka oliwek i śliwek
    ● 2 jajka
    ● bułka tarta
    ● olej
    ● przyprawy: do mięsa, zioła

Mięsne kulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety przekrawamy na 3-4 kotlety, lekko rozbijamy. Oprószamy przyprawą i ziołami. Chłodzimy przez noc.
  • 2. Ser i śliwki kroimy w małą kostkę. Układamy z oliwkami na każdym kotlecie.
    Ściśle zawijamy, formując kulki.
  • 3. Kulki panierujemy w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy w rozgrzanym głębokim oleju na złoto, wyjmujemy i pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 °C.

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy