Mielone z soją i żółtym serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 4 godz. 15 min

Soja i mięso drobiowe idealnie się komponują, a do tego ser żółty-pychota:)))

  • 4 godz. 15 min

Składniki:

  • 70 dkg mielonego fileta z kurczaka
    1/3 szklanki bułki tartej
    1/3 szklanki mleka
    1 szklanka soi
    120 g sera żółtego
    2 jajka
    przyprawa do mięsa mielonego
    sól
    pieprz ziołowy
    przyprawa do potraw Kucharek
    bułka tarta do panierowania
    tłuszcz do smażenia

Mielone z soją i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję moczymy przez noc, zalewamy czystą wodą, solimy, gotujemy do miękkości (około 4 godziny), następnie rozcieramy blenderem.
  • 2. Bułkę tartą zalewamy mlekiem, dodajemy mięso mielone, soję, pokrojony w kostkę ser żółty, jajka, przyprawiamy, dobrze mieszamy.
  • 3. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2015

Komentarze

Podobne przepisy