Meksykańska na rozgrzewkę

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję w szkole, mam więc mało czasu, by pitrasić. W wolnych chwilach gotuję dla znajomych.

Składniki:

  • ● 40 dag wołowiny
    ● 20 dag cebuli
    ● po puszce czerwonej i białej fasoli
    ● 2 papryki
    ● 1 l bulionu (np. z kostek)
    ● 3 ziemniaki
    ● koncentrat pomidorowy
    ● oliwa
    ● zioła prowansalskie
    ● słodka i ostra mielona papryka
    ● pieprz
    ● posiekana natka pietruszki
    ● sól
    ● maggi

Meksykańska na rozgrzewkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w paski,
    podsmażamy. Wlewamy wywar,
    gotujemy. Dodajemy pokrojone
    w kostkę ziemniaki.
  • 2. Papryki i cebulę kroimy
    w kostkę, rumienimy i przekładamy
    do zupy. Dodajemy
    fasole, koncentrat i doprawiamy.
    Posypujemy natką.

Porady

Zamiast z ziemniakami zupę można podać z grzankami.

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy