Masłowe ciasteczka

0 (0 ocen)

To ulubione ciasteczka mojego taty. Proste i dobre. Można wykrawać różne kształty robić je z dziurkami lub bez. Jak kto lubi.

Składniki:


  • 14dkg masła
    7dkg cukru pudru
    2 żółtka
    24dkg mąki

    Dodatkowo:

    dżem truskawkowy/marmolada
    cukier puder

Masłowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zarobić ciasto. Gdy ciasto będzie wyrobione, rozwałkować i wykrawać różne kształty. Układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Piec w temperaturze 180 stopni, piez kilka minut- do zrumienienia. Po upieczeniu smarujemy dżemem i przykrywamy drugim ciastkiem i posypujemy cukrem pudrem.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy