Masa serowo-kokosowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Nadaje się do ciast drożdżowych , kruchych i półkruchych.Wspaniale smakuje, idealnie komponuje się z słodką masą makową.

  • 15 min

Składniki:

  • 250 g serka twarogowego ( klinik)
    40 g wiórków kokosowych
    35 g cukru pudru
    1 żółtko

Masa serowo-kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0frdxaf 1. Ser mielimy lub dokładnie rozgniatamy sporą łyżką.
    Dodajemy wiórki kokosowe i cukier puder , znów dokładnie rozgniatamy.
    Na koniec dodajemy 1 żółtko mieszamy do połączenia się składników w jednolitą masę.
  • image-11xiuwh 2. Najlepiej smakuje z masą makową.
  • 3. W bułeczce drożdżowej tak samo dobra.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy