Makaron ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 5 min

Przepis dla osób, które cenią sobie smaczne i zdrowe dania niewymagające wielkich umiejętności kulinarnych i dużej ilości czasu :)

  • 5 min

Składniki:

  • 300 g dowolnego makaronu
    opakowanie mrożonego lub świeżego szpinaku
    opakowanie śmietany 18%
    2 duże ząbki czosnku
    pół łyżeczki gałki muszkatołowej
    sól, pieprz

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Szpinak duś na patelni razem z drobno pokrojonym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem, aż woda całkowicie odparuje. Pod koniec duszenia dodaj gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
  • 3. Makaron wyłóż na talerze. Każdą porcję makaronu obłóż porcją przygotowanego sosu i dodaj śmietanę.

Porady

Do potrawy można dodać zmiksowane lub drobno posiekane ugotowane brokuły lub ser pleśniowy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy