Makaron ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Potrawa to jest bardzo prosta w przygotowaniu i naprawdę smaczna

Składniki:

  • - opakowanie makaronu penne 400 dag
    - opakowanie szpinaku mrożonego 400 dag( oczywiście jak najbardziej może być swieży)
    - dwa serki topione śmietankowe 200 dag
    - 1 cebula
    - 4 ząbki czosnku
    - olej
    - zioła prowansalskie
    - sól , pieprz

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokrojoną w kostkę podsmażamy na rozgrzanym oleju
  • 2. Następnie dodajemy mrożony szpinak i razem smażymy ok 10 min
  • 3. Następnie dodajemy serki topione i dalej smażymy do całkowitego rozpuszczenia się serków cały czas mieszając
  • 4. Następnie dodajemy rozdrobniony czosnek i przyprawy( zioła prowansalskie , sól, pieprz) i smażymy jeszcze prze chwilkę
  • 5. Następnie gotujemy makaron al dente i odcedzamy , po odcedzeniu makaron mieszamy z wcześniej przygotowanym szpinakiem i podajemy posypany startym żółtym serem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy