Makaron ryżowy w sosie pomidorowym zabielanym mleczkiem kokosowym

0 (0 ocen)

  • 50 min

Mleczko kokosowe, pomidory i krewetki to niezapomniana dla podniebienia harmonia smaków.Obiad szybki i prosty w przygotowaniu. Przekonajcie się i zróbcie to sami.

  • 50 min

Składniki:

  • 150 gr krewetek, 2 zielone cebulki, 3 ząbki czosnku,
    1 puszka całych pomidorów bez skórki, 80 gr mleczka kokosowego,
    100 gr makaronu ryżowego, 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka oleju kokosowego,
    liście sałaty, młody szpinak i pomidorki koktajlowe do dekoracji

    Przyprawy: papryka cayenne, biały pieprz, sól morska, suszony seler i pietruszka

Makaron ryżowy w sosie pomidorowym zabielanym mleczkiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą część cebulki podsmaż na oleju. Po chwili dodaj krewetki. Dopraw sosem sojowym. Pomidory zmiel blenderem i przelej do krewetek. Do wywaru dodaj zmiażdżony czosnek. Całość zabiel mleczkiem kokosowym i dopraw przyprawami. Na koniec dodaj makaron ryżowy i delikatnie mieszając zaczekaj aż makaron pochłonie sos.
    Makaron udekoruj zieloną cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy