Mleczko kokosowe, pomidory i krewetki to niezapomniana dla podniebienia harmonia smaków.Obiad szybki i prosty w przygotowaniu. Przekonajcie się i zróbcie to sami.
50 min
Składniki:
150 gr krewetek, 2 zielone cebulki, 3 ząbki czosnku,
1 puszka całych pomidorów bez skórki, 80 gr mleczka kokosowego,
100 gr makaronu ryżowego, 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka oleju kokosowego,
liście sałaty, młody szpinak i pomidorki koktajlowe do dekoracji
Makaron ryżowy w sosie pomidorowym zabielanym mleczkiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białą część cebulki podsmaż na oleju. Po chwili dodaj krewetki. Dopraw sosem sojowym. Pomidory zmiel blenderem i przelej do krewetek. Do wywaru dodaj zmiażdżony czosnek. Całość zabiel mleczkiem kokosowym i dopraw przyprawami. Na koniec dodaj makaron ryżowy i delikatnie mieszając zaczekaj aż makaron pochłonie sos.
Makaron udekoruj zieloną cebulką.
Komentarze