Makaron Pesto Ani

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zostałam nią zaskoczona przez sympatycznego Włocha

  • 30 min

Składniki:

  • 400 gram makaronu penne pełnoziarnistego, 1 do 2 słoiczków pesto ( czerwone lub zielone). Pesto zielone to bazylia i czosnek a czerowne to suszone pomidory. 1 listek bazyliii do ozdoby. Olej, sól.

Makaron pesto ani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wstawiamy wodę na makaron, wsypujemy do niej sól i troszkę oleju aby makaron się nie przyklejał do garnka. Gdy woda zaczyna się gotować wsypujemy makaron, zmniejszamy gaz i co jakiś czas mieszamy. Gdy uznamy, że makaron jest już gotowy wyłączamy gaz, odcedzamy i wykładamy na talerz. Dodajemy ok 3 łyżek pesto w zależności od upodobań i mieszamy tak aby składniki dobrze się razem wymieszaly. Na koniec dodajemy liść bazyliii i podajemy do stołu.

Porady

Pesto można ze sobą łączyć 2 smaki też są bardzo dobre łącznie. Można również dodać startego parmezanu po zamieszaniu makaronu z pesto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy