Łosoś w najlepszym wydaniu :) delikatny , wyśmienity pomysł na danie.
30 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
ok. 200g Łosoś świeży
1 mała cebula
75g jogurtu nauralnego
15g oliwy z oliwek
120g pomidorów suszonych
150g szpinaku
czosnek
sok z cytryny
rozmaryn
przyprawa do ryb
sól
Łosoś na suszonych pomidorach i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować marynatę. Do oliwy dodać ok. 1 łyżeczkę przyprawy do ryb, rozmarynu, soku z cytryny i trochę soli. Wszystko wymieszać. Łososia trzymać w marynacie około 15-20min. Następnie włożyć do nagrzanego do 180stopni piekarnika i piec ok. 20min.
Na rozgrzany olej wrzucić drobno posiekany ząbek czosnku , poddusić. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy cebula się zeszkli, dodać jogurt. Gdy zacznie się gotować dodać szpinak i suszone pomidory, mieszając- gotować przez kilka minut. Doprawić wszystko solą . Upieczonego łososia ułożyć na przygotowanym sosie z pomidorów i szpinaku
Komentarze