Kurczak na szpinakowej kołderce

0 (0 ocen)

  • 20 min

Łatwe w przygotowaniu, tanie i smaczne danie.

  • 20 min

Składniki:

  • paczka świeżego szpinaku
    jedna czerwona papryka
    jedna żółta papryka
    jeden mały jogurt naturalny
    mięso z kurczaka (jakie kto woli)
    mały serek topiony
    papryka sypka, majeranek, oregano
    przyprawa uniwersalna

Kurczak na szpinakowej kołderce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpinak z papryką 1. Szpinak płuczemy, wrzucamy na patelnię. Zalewamy jogurtem i gotujemy na małym ogniu. Papryki kroimy w paski, wrzucamy do szpinaku. Przyprawiamy do smaku. Wrzucamy kawałki serka topionego. Gotujemy do miękkości.
  • Gotujące się mięsko 2. Mięso płuczemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Jak się zagotuje przyprawiamy do smaku przyprawa uniwersalna, majerankiem, oregano i papryką sypką. Gotujemy do miękkości.
  • Wersja z ziemniakami 3. Szpinak z papryką wykładamy na talerz, na to kładziemy mięso. Jak dodatek można dać ziemniaki, lub ryż lub to co wolimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy