paczka świeżego szpinaku
jedna czerwona papryka
jedna żółta papryka
jeden mały jogurt naturalny
mięso z kurczaka (jakie kto woli)
mały serek topiony
papryka sypka, majeranek, oregano
przyprawa uniwersalna
Kurczak na szpinakowej kołderce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak płuczemy, wrzucamy na patelnię. Zalewamy jogurtem i gotujemy na małym ogniu. Papryki kroimy w paski, wrzucamy do szpinaku. Przyprawiamy do smaku. Wrzucamy kawałki serka topionego. Gotujemy do miękkości.
2.Mięso płuczemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Jak się zagotuje przyprawiamy do smaku przyprawa uniwersalna, majerankiem, oregano i papryką sypką. Gotujemy do miękkości.
3.Szpinak z papryką wykładamy na talerz, na to kładziemy mięso. Jak dodatek można dać ziemniaki, lub ryż lub to co wolimy.
Komentarze