Kulki z orzechowym dipem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepyszna przystawka z suszoną śliwką.

  • 30 min

Składniki:


  • 100 g włoskich orzechów
    100 g kremowego serka
    100 g majonezu
    natka pietruszki
    sok z 1/2 cytryny
    cebula
    500 g mielonego mięsa z indyka
    jajko
    150 g suszonych śliwek
    bułka tarta
    olej do smażenia
    sól ,pieprz

Kulki z orzechowym dipem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy uprażyłem w piekarniku , ostudziłem , zmiksowałem razem z serkiem , majonezem , posiekaną natką , sokiem z cytryny , solą i pieprzem. Wstawiłem do lodówki.
    Cebulę drobno posiekałem i zeszkliłem na oleju. Wystudzoną dodałem do mięsa zmieszanego z jajkiem , solą , pieprzem i tartą bułką. Dokładnie wyrobiłem.
    Z masy mięsnej uformowałem kulki , do środka wcisnąłem śliwkę .
    Kulki smażyłem na rozgrzanym oleju , po przyrumienieniu osaczyłem na papierowym ręczniku. Podałem z dipem orzechowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy