kruche cukrowe motylki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo chrupiące, delikatne motylki pokryte warstą cukru. Najlepsze są upieczone na złoto.

  • 30 min

Składniki:


  • 310 g mąki
    200 g masła
    100 g cukru
    1 jajko
    szczypta soli
    łyzka zimnej wody

Kruche cukrowe motylki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z cukru odsypać 30 g a pozostały zagnieść z reszta składników na gładkie ciasto. Schłodzic w zamrażarce około 15 minut
  • 2. Rozwałkowac na stolnicy. Na cieście równomiernie rozprowadzić ręka cukier i przejechac po nim wałkiem, aby lekko wcisnął się w ciasto. Wycinać motylki i układać na wysmarowanej masłem blasze. Piec około 12 minut w 170*C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy