krokieciki ryżowe z nadzieniem pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

wysmienite, łatwe, szybkie, proste

  • 20 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    30 dkg pieczarek
    3 łyżki startego żółtego sera
    2 jajka
    bułka tarta
    cebula
    sól
    pieprz
    wegeta

Krokieciki ryżowe z nadzieniem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryż 1. ryż dobrze rozgotowac w dużej ilości wody i dokładnie odcedzić,

  • ryż faszerujemy pieczarkami 2. Pieczarki zetrzeć na tarce, cebule pokroić w kostkę, podsmarzyć na oleju i dodac starte pieczarki i dusić do wyparowania wody, przyprawić
  • smażymy na oleju 3. ugotowany ryż wsypać do miski dodac starty ser jaja przyprawy i wyrobic i formować krokieciki. Do środka dać łyżke pieczarek wczesniej usmażonych i obtoczyć w bułce tartej. smarzyć na oleju
  • podawać z ogórkami 4. Z pozostałych pieczarek zrobić sos dodając 2 łyżki śmietany. usmażone krokieciki polać sosem i podawać z ogórkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy