Kulki ryżowe z nadzieniem

4.5 (188 ocen)

Smaczna przekąska ....

Składniki:

  • -ryż 20 dkg
    -mielone drobiowe 20 dkg
    -ser parmezan 3 łyzki
    -masło 2 łyżki
    -wino wytrawne 1 łyżka
    -sos pomidorowy 4 łyżki
    -jajka 2 sztuki
    -bułka tarta prażona
    -oliwa z oliwek
    -sól
    -pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kulki ryżowe z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
    Ryż ugotować według przepisu na opakowani.
  • 2. Gorący ryż połączyć z 1 łyżką masłem, serem dokładnie wymieszać.
  • 3. Na reszcie masła podsmażyć mięso mielone, dodać wino a kiedy alkohol odparuje, dodać sos pomidorowy.
    Doprawić solą, pieprzem, dusić jeszcze 5-8 minut, mieszając.
  • 4. Łyżką nabierać porcje wychłodzonego ryżu, formować kulki w każdej robić małą dziurkę, nakładać małą kuleczkę farszu.
  • 5. Panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu. o około 3 minuty z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować