Kremowy sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 30 min

Moja rodzina mówi, że smakuje jak lody.

  • 30 min

Składniki:

  • • biszkopty,
    • 800 g serka homogenizowanego o smaku brzoskwiniowym,
    • 250 ml śmietany kremówki 30%,
    • 4 łyżki cukru pudru,
    • 2 czubate łyżki żelatyny
    • 1 puszka brzoskwiń w syropie,
    • 2 galaretki brzoskwiniowe

Kremowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kremowy sernik na zimno 1. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami (można ją najpierw wyłożyć folią spożywczą, żeby masa nie wyciekła).
    Śmietanę ubić. Pod koniec ubijania dodać cukier, potem powoli dodawać serek, cały czas mieszając. Do szklanki wlać odrobinę gorącej wody, wsypać żelatynę i dobrze wymieszać, aż się rozpuści. Trochę przestudzić i dodać do masy serowej – dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopty i włożyć do lodówki.

  • 2. Gdy dobrze stężeje, ułożyć na wierzchu odcedzone i pokrojone brzoskwinie. Zalać galaretkami przyrządzonymi według przepisu na opakowaniu i wystudzonymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy