Krem z borówkami amerykańskimi

0 (0 ocen)

Smakuje dużym i małym łasuchom

Składniki:

  • 25 dkg borówek amerykańskich, 2 żółtka, 3 łyżki cukru, parę kropli aromatu rumowego, łyżka rumu, 2 łyżki budyniu waniliowego, 1,5 szklanki mocnego naparu herbacianego, listki mięty

Krem z borówkami amerykańskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce przejrzeć, opłukać, osączyć. Żółtka utrzeć z cukrem na kogel - mogel, dodając aromat rumowy, rum i budyń. Nie przerywając mieszania zalać masę żółtkową herbatą i ugotować na małym ogniu. Wystudzić. Borówki rozłożyć do pucharków i przykryć kremem, udekorować listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy