Krem jaglany z awokado i owocem granatu

0 (0 ocen)

  • 10 min

Krem jaglany jest doskonałym posiłkiem dla osób cierpiących na alergie, problemy w układzie pokarmowym, nietolerancję na gluten, candidę. Awokado i mleko kokosowe mają działanie nawilżające.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na 1 osobę

    1 dojrzałe awokado
    3 łyżki czubate ugotowanej kaszy jaglanej
    1/2 łyżeczki kurkumy
    4-6 łyżek mleka kokosowego
    1/4 owocu granatu
    1 łyżeczka soku z cytryny lub otarta skórka

Krem jaglany z awokado i owocem granatu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wydryluj owoc granatu. Możesz to łatwo zrobić w miseczce z zimną wodą.

    Do rondla dodaj mleko kokosowe i kurkumę. Podgrzej delikatnie mieszając. Dodaj ugotowaną kaszę jaglaną i awokado bez skórki. Zmiksuj na gładki krem.

    Jaglany krem serwuj z owocem granatu.

Komentarze

Podobne przepisy