0,5 KG MIĘSA MIELONEGO WIEPRZOWEGO
PO PÓŁ CZERWONEJ I ŻÓŁTEJ PAPRYKI
2-3 ZĄBKI CZOSNKU
1CEBULA ŚREDNIA
1 JAJKO
MAŁA CZERSTWA-NAMOCZONA KAJZERKA
PIEPRZ,SÓL, PRZYPRAWA DO MIĘS
OLEJ DO SMAŻENIA
Kotleciki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WRZUCAMY DO MISKI MIĘSO,NAMOCZONA UPRZEDNIO ODCIŚNIĘTĄ KAJZERKĘ,
2.CEBULĘ,PAPRYKĘ KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ,DODAJEMY DO MIĘSA
3.CZOSNEK PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ I RÓWNIEŻ DODAJEMY DO MIĘSA
4.DODAJEMY JAJKO,SÓL,PIEPRZ,PRZYPRAWĘ I JAK KTOŚ LUBI KOPEREK
5.TERAZ WYRABIAMY MIĘSO TAK AŻ WSZYSTKIE SKŁADNIKI SIĘ POŁĄCZĄ,DOPRAWIAMY DO SMAKU
6.FORMUJEMY KOTLECIKI I SMAŻYMY NA RUMIANY KOLOR....
Porady
NIE PANIERUJĘ KOTLETÓW W BUŁCE TARTEJ, TAK JEST SMACZNIEJ,MNIEJ KALORYCZNIE A TŁUSZCZ NIE PALI SIĘ TAK SZYBKO.
PODAJEMY Z ZIEMNIAKAMI I SURÓWECZKĄ-SMACZNEGO
Komentarze