Koszyczki wielkanocne

0 (0 ocen)

szybki deser nie tylko na Wielkanoc

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    Krem:
    Śmietana 30%
    Galaretka agrestowa

    Dodatkowo:
    Pergamin
    Fasola
    Dżem truskawkowy
    Płatki czekolady

Koszyczki wielkanocne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty, wyłożyć nimi foremki na babeczki, włożyć kawałek pergaminu do środka, obciążyć ziarnami fasoli. 5 minut przed końcem pieczenia zdjąć pergamin i fasolę.
    Z ciasta francuskiego wyciąć podłużne paski, ułożyć w podkowę.
    Piec w piekarniku ok. 15-20 min, w 170 stopniach.
  • 2. Krem:
    Ubić śmietanę, dodać tężejącą galaretkę.
  • 3. Na wystudzone koszyczki wyłożyć po łyżeczce dżemu, następnie krem, włożyć ucho koszyczka. Posypać płatkami czekolady.

Komentarze

Podobne przepisy