konkurs_zapiekanki2

0 (0 ocen)

  • 35 min

Przygotowania tych pysznych zapiekanek nauczył mnie mój mąż :)

  • 35 min

Składniki:

  • - 5 - kajzerek
    - 25 dag sera żółtego
    - 30 dag pieczarek
    - 1 pół pętelka kiełbasy
    - 20 - 25 dag kapusty kiszonej
    - 1 mniejsza cebula
    - pieprz, sól, delma - do smarowania, margaryna - do podsmażania
    - ketchup

Konkurs_zapiekanki2 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z cebulką na margarynie. Kiełbasę również kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku. Kapustę kroimy. Wszystko razem wrzucamy do jednego garnka i dusimy do miękkości kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Kajzerki kroimy na pół. Lekko smarujemy delmą. układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Na każdą połówkę nakładamy farsz i posypujemy startym na grubych oczkach serem. Zapiekamy w piekarniku 15min w temp 180st. Po wyjęciu polewamy ketchupem.


    SMACZNEGO!

Komentarze

Podobne przepisy