kolorowy jogurtowiec

0 (0 ocen)

zaczyna się sezon malin więc proponuję pyszny deser na zimno, uda się każdemu

Składniki:

  • biszkopty do wyłożenia dna blachy
    1/2 l śmietany 18%
    1/2 l mleka
    2 łyżki żelatyny
    1/2 szk cukru
    2 cukry waniliowe
    3 kolorowe garaletki
    po dużej garści malin i jagód

Kolorowy jogurtowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Garaletki rozpuścić każdą w szk wody, po zastygnięciu pokroić w kostkę. Mleko połączyć z cukrami i żelatyną, wymieszać i odstawić na 10 minut. Zagotować i ostudzić. Dodać śmietanę. Trzepaczką dobrze wymieszać , dodać garaletki i owoce, delikatnie wymieszać. Dowolna formę wyłożyć torebką foliową taka jednorazową , poukładać biszkopty i na to wlać masę. Odstawić do lodówki do zastygnięcia

Porady

można zrezygnować z biszkoptów, można zrobić z 1 lub dwoma garaletkami, czasem daję 250ml śmietany i 250 ml gęstego jogurtu naturalnego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy