Kolorowe kieszonki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Warzywa zapieczone w bułkach każdego wprawią w doskonały nastrój

Składniki:

  • ● 10 dag wędliny
    ● 5 rzodkiewek
    ● papryka czerwona i żółta
    ● ogórek
    ● natka pietruszki
    ● koperek
    ● 3-4 bułki
    ● 5 dag żółtego sera
    ● olej

Kolorowe kieszonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bułek odkrawamy wierzchy,
    usuwamy miąższ. Wędlinę kroimy w kostkę, rzodkiewki
    i ogórka w plasterki, a papryki
    w paski. Dusimy na oleju ok.
    15 minut.
  • 2. Ser ścieramy na tarce o małych
    oczkach. Bułki nadziewamy
    farszem, posypujemy serem
    i zapiekamy w piekarniku, aż ser
    się roztopi. Dekorujemy natką
    pietruszki i koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy