Kokosowe koszyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę posiekać z masłem, dodać 2 żółtka, 1 białko, cukier oraz proszek i zagnieść gładkie ciasto.
2.Ciasto rozwałkowujemy na obsypanej mąką stolnicy. Z ciasta wykrawamy paski. I układamy paski na żaroodporne miseczki
3.Miseczki pieczemy w 180 stopniach na zloty kolor ( ok 20-30 min)
4.Żelatynę moczymy w 50 ml zimnej wody , aż napęcznieje.
5.Mleko kokosowe delikatnie ubijamy mikserem, dodajemy 15 g wiórków kokosowych i cukier, mieszamy, dodajemy żelatynę i miksujemy przed 3 minuty. Masę odstawiamy na 15 min w zimne miejsce by stężała
6.Do miseczek wykładamy:
masę kokosową, delikatnie rozpuszczoną masę krówkową, wiśnie i ponownie masę kokosową. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi
Komentarze