Klopsiki z pieczarkami.

0 (0 ocen)

Bardzo dobre jako przystawka lub jako dodatek do obiadu.

Składniki:

  • kilkanaście dużych pieczarek
    500 g mielonego mięsa ( z indyka lub wieprzowego )
    1 duża cebula
    sól, pieprz
    bułka tarta do panierowania
    2 jajka
    maggi
    papryka słodka
    olej

Klopsiki z pieczarkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki czyścimy i wycinamy trzonki.
  • 2. Cebulę siekamy i dodajemy do mięsa, całość doprawiamy papryką, solą, pieprzem i maggi.
  • 3. Mięsem napełniamy kapelusze, tak by powstały kulki. Jajko roztrzepujemy i zanurzamy w nim klopsiki, a następnie panierujemy je w bułce tartej.
  • 4. Klopsiki smażymy na rozgrzanym oleju ok. 15 minut lub podsmażamy na patelni i dopiekamy w piekarniku ok. 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy