Kieszeń z kuskusem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis mam od mojej koleżanki Agaty. To filet w zupełnie nowym wydaniu.

Składniki:

  • ● 2 filety z kurczaka
    ● po 5 dag rodzynek i płatków migdałów
    ● mała cebula
    ● ząbek czosnku
    ● szkl. kaszy kuskus
    ● przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, cynamon, gałka
    muszkatołowa
    ● olej

Kieszeń z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus przygotowujemy
    wg przepisu na opakowaniu.
    Cebulę obieramy, kroimy,
    podsmażamy na oleju. Dodajemy
    rozgnieciony czosnek,
    migdały i rodzynki. Doprawiamy
    i podsmażamy. Wsypujemy
    kuskus, mieszamy
  • 2. Mięso lekko rozbijamy,
    z boku nacinamy kieszenie
    i podsmażamy na rozgrzanym
    oleju. Kieszenie wypełniamy
    farszem. Zapiekamy 15 minut
    w piekarniku w 180 °C.

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy