Kieszeń drobiowa z dynią i cukinią

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smakowite i proste danie dla całej rodziny :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże pojedyncze filety z piersi kurczaka
    pół cukinii
    150 g marynowanej dyni w kostce
    180 g świeżego boczku w plastrach
    mielona słodka i ostra papryka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszeń drobiowa z dynią i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyj, osusz, zrób wgłębienie nożem (delikatnie, żeby nie uszkodzić), robiąc kieszeń. W środku głębienia i na zewnątrz przypraw mięso mieloną słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce.
  • 2. Cukinię umyj, zetrzyj na tarce o grubym oczku. Dynię osącz z zalewy i pokrój w niewielką kostkę. Filety faszeruj naprzemiennie cukinią i dynią.
  • 3. Plastry boczku rozłóż tak, aby nachodziły na siebie i otul nim drobiową kieszeń. Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika na ok.20-25 minut w 180 st. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Dynia Filet z kurczaka Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować