Kasza gryczana z pieczarkami i kiełbasą

0 (0 ocen)

Prosto, szybko i smacznie

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy gryczanej
    300 g kiełbasy ( myśliwska, chuda swojska)
    2 cebule
    250 g pieczarek
    pieprz
    sól
    olej rzepakowy

Kasza gryczana z pieczarkami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza 1. Kaszę wsypać do dwóch szklanek wrzącej, lekko posolonej wody i na małym ogniu gotować 10 minut.
  • Cebula z grzybami 2. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju do odparowania płynu. Doprawić solą i pieprzem.
  • Z kiełbasą 3. Dodać podsmażoną kiełbasę pokrojoną w plasterki.
  • Gotowe 4. Wszystko razem wymieszać i smażyć dwie minuty. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy