KARKÓWKA " OTWARCIE SEZONU "

0 (0 ocen)

Karkówka z taką marynatą ma wspaniały smak i aromat.Jest bardzo soczysta.Polecam na otwarcie sezonu grillowego.

Składniki:

  • 10 plastrów karkówki
    1 cebula

    MARYNATA

    3 łyżki musztardy francuskiej
    4 duże ząbki czosnku
    1 łyżeczka pokrojonej papryczki chilli
    150 g. jogurtu naturalnego gęstego
    2 łyżki oleju
    - kilka gałązek oregano i tymianku

    sól,pieprz do smaku.

Karkówka " otwarcie sezonu " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkówka " otwarcie sezonu " 1. PRZYGOTOWAĆ MARYNATĘ

    Listki oregano i tymianku,posiekać nożem,czosnek i paprykę chilli pokroić w kostkę.
  • karkówka " otwarcie sezonu " 2. Wszystkie składniki marynaty przełożyć do miski,przyprawić do smaku solą,pieprzem i dokładnie wymieszać.
  • karkówka " otwarcie sezonu " 3. Mięso umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,posypać solą i pieprzem.Cebulę obrać i pokroić w pół talarki.
  • karkówka " otwarcie sezonu " 4. Przyprawioną karkówkę posmarować z dwóch stron marynatą,układać w pojemniku przekładając każdą warstwę mięsa cebulą.Zamknąć pojemnik i wstawić na min.6 godz.do lodówki.
  • karkówka " otwarcie sezonu " 5. Grillować po 10-15 min. z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy