Kania a`la schabowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sezon na kanie czubajki rozpoczęty.

  • 30 min

Składniki:

  • 2-3 kanie czubajki
    10 dag mąki
    2 jajka
    4 łyżki mleka
    bułka tarta
    vegeta,pieprz
    olej do smażenia

Kania a`la schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kanie myjemy i osuszamy. 1. Kanie myjemy ,osuszamy i oprószamy vegetą i pieprzem.
  • Panierujemy. 2. Przyprawione kanie panierujemy w mące , jajkach roztrzepanych z mlekiem i bułce tartej . Smażymy na złoty kolor na oleju.

Porady

PAMIĘTAJCIE !!!!! Kania czubajka ma : 1) Ruchomy kołnierzyk 2) Pustą nóżkę 3) Charakterystyczny czubek na kapeluszu .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy