Kajzerkowe mini pizze

0 (0 ocen)

  • Łatwy

coś smacznego na szybko....................

  • Łatwy

Składniki:

  • - Kajzerki: 10 sztuk
    - Farsz : pieczarki: 500 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - papryka konserwowa: 100 gramów
    - Żółty ser: 100 gramów
    - salami (może być inna wędlina): 100 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - ziołowe ziarenka smaku: 0.5 łyżeczki
    - ząbek czosnku: 2 sztuki
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 0.33 łyżeczki
    - natka pietruszki - drobno posiekana: 2 łyżki
    - groszek w puszce: 1 puszka
    - Dodatkowo : ser żółty w plastrach: 10 plastrów

Kajzerkowe mini pizze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przygotować farsz: pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć z odrobiną oliwy z cebulką pokrojoną w kostkę. Po usmażeniu pieczarek z cebulą dodać do nich starty ser, pokrojoną w kostkę wędlinę,paprykę, groszek osączony z zalewy, jajko, natkę, pozostałe przyprawy do smaku i wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej kajzerki, nałożyć po dwie łyżki farszu, przykryć plasterkami sera i dodatkowo posypać natką. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 10 minut. Podawać polane ketchupem. SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy