jajka faszerowane filetami anchois i czerwonym kawiorem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Na wielkanocne śniadanie jajka inaczej...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka (gotowane na twardo): 4 sztuki
    FARSZ 1:
    - filety anchois: 3 sztuki
    - kapary: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - oliwki (czarne): 4 sztuki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - Czosnek granulowany: 1 szczypta
    - pieprz czarny: 1 szczypta
    FARSZ 2:
    - Ser biały: 4 łyżki
    - kawior czerwony: 2 łyżki
    - jogurt naturalny (lub kwaśna śmietana): 2 łyżki
    - pieprz czarny mielony: 1 szczypta
    DO DEKORACJI:
    - plaster wędzonego łososia: 1 plaster
    - koperek zielony (gałazka): 1 sztuka
    - sałata (dwa liście): 2 sztuki

Jajka faszerowane filetami anchois i czerwonym kawiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki. Przeciąć na pół i wyjąć żółtka.
  • 2. Do każdego rodzaju farszu dodać po 2 żółtka. Wszystko dokładnie zmiksować.
  • 3. Cztery połówki białka napełnić, jednym farszem. A pozostałe drugim rodzajem farszu.
  • 4. Na talerzu układamy porwaną sałatę i po dwie połówki jaja z każdym nadzieniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy