JABŁKA W CIEŚCIE

0 (0 ocen)

na śniadanie, deserek, obiadek

Składniki:

  • 3 jajka
    mąka
    cukier
    mleko
    cukier waniliowy
    proszek do pieczenia
    jabłka

Jabłka w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. białka oddzielić od żółtka
    2. żółtka utrzeć z cukrem ( 1 łyżka ) i cukrem waniliowym
    3. dodać 1/4 szklanki mleka i mąkę ( żeby ciasto było gęściejsze niż na naleśniki ), następnie dodać proszek do pieczenia - 1/4 łyżeczki
    4. ubić piane z białek i dodać do ciasta, delikatnie mieszając
    5. jabłka obrać ze skórki, pokroić w plastry, wyciąć gniazda nasienne
    6. dodać do ciasta
    7. smażyć na dobrze nagrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor

Porady

jabłka muszą być miękkie, ja użyłam papierówek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy