Jabłka w cieście biszkoptowym

4.49 (196 ocen)

  • 15 min

Soczyste krążki jabłek zanurzone w lekkim cieście biszkoptowym, wspaniałe placuszki na podwieczorek ale także na piątkowy obiad. Uwielbiane przez dzieci.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 duże jabłka

    3 jajka
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    olej do smażenia
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Racuchy Placki Jajko

Jabłka w cieście biszkoptowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć i wydrążyć gniazda nasienne.
  • 2. Ubić pianę z białek, dalej ubijać dodając stopniowo cukier i po jednym żółtku, na końcu dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Krążki jabłek zanurzać w cieście, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jajka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować