hokus-pokus czyli nadziany pomidor

0 (0 ocen)

  • 10 min

Dziecinnie łatwe nadziane pomidory. Idealne na niedzielne śniadanie :)

  • 10 min

Składniki:

  • 2 średnie pomidory
    2jajka
    ok. 10 plasterków ulubionej wędliny (może być też boczek)
    garść szczypiorku
    1 łyżeczka masła (czubata)
    sól
    pieprz

Hokus-pokus czyli nadziany pomidor - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy pomidory. Odcinamy górną część pomidora ( taki kapelusik) i wyciągamy miąższ.
  • 2. Na patelni roztapiamy masło następnie dodajemy pokrojone w kostkę plasterki wędliny. Podsmażamy.
  • 3. Do podsmażonej wędliny dodajemy miąższ z pomidorów i smażymy aż miąższ będzie męki i nabierze konsystencję przecieru. Następnie dodajemy garść szczypiorku i 2 jajka szczyptę soli i odrobinę pieprzu. Smażymy jak jajecznicę.
  • 4. Pomidory lekko osolimy w środku i nadziewamy powstałym farszem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy