Hamburger ***big mag*** - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chlebek zalać gorącym mlekiem.Odstawić do napęcznienia i odcisnąć.Dodać resztę składników,wymieszać i ulepić kotlety.Jak będzie rzadkie to można dodać tartej bułki.Podzielić na 10 części.Formować dosyć płaskie kotlety.Obtaczać w bułce tartej.Smażyć na smalcu lub oleju.Można potem podpiec w piekarniku z 10 min.
Sos-wymieszać składniki.
2.Składanie:
Bułki przekroić na 3 części i zgrilować.
1/ bułka
2/ sos
3/ sałata lodowa (pokrojona, albo w liściu)
4/ korniszon (przekrojony wzdłuż)
5/ ser twardy w plasterku
6/ kotlet
7/ bułka
Dalej układać jak wyżej.
Podgrzać w mikrofalówce, albo piekarniku.
Komentarze