Gulasz z wątróbki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonały pomysł na szybkie,zdrowe i tanie danie.Łatwe w przygotowywaniu nawet dla mniej doświadczonych kucharzy.Ciekawsza,a przede wszystkim smaczniejsza wersja tradycyjnej wątróbki.

  • 30 min

Składniki:

  • 500g wątróbki z kurczaka
    szklanka mąki
    cebula
    sól,pieprz
    olej
    papryka czerwona
    0,5 kg pieczarek
    puszka groszku konserwowego


Gulasz z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić,umyć,osuszyć i obtoczyć w mące,podsmażyć.Następnie przełożyć ją do większego garnka,zalać wrzątkiem i dusić parę minut.
    Cebule i pieczarki pokroić,podsmażyć i przełożyć do wątróbki.
    Paprykę pokroić i dodać razem z groszkiem do garnka z wątróbką.
    Dodać sól i pieprz do smaku.
    W razie potrzeby dolać gorącej wody i podgotować parę minut.

Porady

Jak mam więcej czasu podaje ten gulasz z plackami ziemniaczanymi,a na konieć posypuje go startym żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy