Gulasz z wątróbki wieprzowej.

5 (183 ocen)

  • 2 godz.

Ciekawy przepis, dla kogoś kto chce zjeść smacznie i tanio.

  • 2 godz.

Składniki:


  • Składniki:
    500 g wątróbki wieprzowej
    2 duże marchewki
    3 duże cebule
    1 por
    3 duże łyżki mąki
    olej do smażenia
    liść laurowy ziele angielskie
    przyprawa uniwersalna,pieprz
    woda
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z wątróbki wieprzowej. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa z usmażoną wątróbką, przygotowane do duszenia. 1. Umytą wątróbkę posiekać drobno i wymieszać z mąką ( nie solić i nie dodawać zadnych przypraw bo wątróbka stwardnieje).
    Całość mocno wysmażyć, następnie posiekaną cebulę usmażyć z solą i pieprzem , marchewkę zetrzeć, pora pokroić ,wszystko razem wrzucić do garnka i zalać woda tak żeby całość była przykryta płynem + liść laurowy i ziele angielskie.Gotować około 40 min,następnie gdy wątróbka zmięknie można dodać przyprawa uniwersalna i pieprz do smaku. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje.

Porady

Wątróbkę najlepiej smażyć do momentu, aż będzie miała chrupiącą "skórkę".

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować