Ciekawy przepis, dla kogoś kto chce zjeść smacznie i tanio.
2 godz.
Składniki:
Składniki:
500 g wątróbki wieprzowej
2 duże marchewki
3 duże cebule
1 por
3 duże łyżki mąki
olej do smażenia
liść laurowy ziele angielskie
przyprawa uniwersalna,pieprz
woda
Gulasz z wątróbki wieprzowej. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umytą wątróbkę posiekać drobno i wymieszać z mąką ( nie solić i nie dodawać zadnych przypraw bo wątróbka stwardnieje).
Całość mocno wysmażyć, następnie posiekaną cebulę usmażyć z solą i pieprzem , marchewkę zetrzeć, pora pokroić ,wszystko razem wrzucić do garnka i zalać woda tak żeby całość była przykryta płynem + liść laurowy i ziele angielskie.Gotować około 40 min,następnie gdy wątróbka zmięknie można dodać przyprawa uniwersalna i pieprz do smaku. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje.
Porady
Wątróbkę najlepiej smażyć do momentu, aż będzie miała chrupiącą "skórkę".
Komentarze