Gruszka w czerwonym winie z marcepanem.

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Deser o pięknym kolorze.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ładne gruszki: 2 sztuki
    - czerwone wino półwytrawne: 2 szklanki
    - marcepan: 1 plaster
    - goździki: 4 sztuki
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - cukier: 3 łyżeczki

Gruszka w czerwonym winie z marcepanem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki delikatnie obieramy. Gruszki wkładamy do garnka zalewamy winem tak aby owoce były całkowicie w nim zanurzone . Dodajemy goździki, cynamon i cukier. Można użyć przyprawy do grzańca. Gotujemy gruszki aż do miękkości. Wyłączamy, pozostawiamy w garnku jeszcze przez kilka minut, by gruszki uzyskały oczekiwany przez nas kolor. Marcepan wałkujemy, wycinamy pasek i oplatamy nim gruszkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy