Grillowane szaszłyki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zbliża się sezon grillowy.Dla urozmaicenia oprócz mięs polecam te pyszne szaszłyczki

  • 30 min

Składniki:

  • 1 cukinia
    20 dag kiełbasy cienkiej
    po 1 szt papryki żółtej, czerwonej, zielonej
    1 ogórek
    12 szt małych pieczarek
    4 cebule
    4 łyżki oleju
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie

Grillowane szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić i podsmażyć 10 minut na oliwie. Ogórka obrać. Kiełbasę, cukinię oraz ogórka pokroić w plasterki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić. Cebulę pokroić na ćwiartki.

    Na patyczki do szaszłyków nabić naprzemiennie pieczarki, paprykę, cebulę, cukinię oraz ogórka. Pokropić je olejem i posypać przyprawami. Grillować z obu stron.

Komentarze

Podobne przepisy