Pyszna alternatywa dla nudnej kiełbasy z grilla. Pyszna przekąska, która zaskoczy niejednego gościa.
30 min
Składniki:
1 kostka sera typu feta lub bałkańskiego z Lidla
6 suszonych pomidory pokrojone w cienkie paski
10-12 oliwek pokrojonych w plasterki
1 mała czerwona cebula
kilka łyżeczek oleju (tyle ile plastrów sera) może być smakowy, np. czosnkowy
pieprz grubo mielony
Grillowana feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser pokroić w grubsze plastry 1cm.
Na kawałku folii aluminiowej ułożyć trochę cebuli pokrojonej w cienkie piórka. Na cebule ułożyć ser.
Posypać pomidorami, oliwkami, skropić 1 łyżeczką oleju, posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Zawinąć w folię (zrobić takie sakiewki).
Grillować ok.20-30min. tak aby ser i cebula zrobiły się miękkie.
Porady
Zamiast suszonych pomidorów można dodać świeże, jak również inne dowolne dodatki i zioła.
Komentarze