Grillowana feta

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna alternatywa dla nudnej kiełbasy z grilla. Pyszna przekąska, która zaskoczy niejednego gościa.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kostka sera typu feta lub bałkańskiego z Lidla
    6 suszonych pomidory pokrojone w cienkie paski
    10-12 oliwek pokrojonych w plasterki
    1 mała czerwona cebula
    kilka łyżeczek oleju (tyle ile plastrów sera) może być smakowy, np. czosnkowy
    pieprz grubo mielony

Grillowana feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser pokroić w grubsze plastry 1cm.
    Na kawałku folii aluminiowej ułożyć trochę cebuli pokrojonej w cienkie piórka. Na cebule ułożyć ser.
    Posypać pomidorami, oliwkami, skropić 1 łyżeczką oleju, posypać świeżo zmielonym pieprzem.
    Zawinąć w folię (zrobić takie sakiewki).
    Grillować ok.20-30min. tak aby ser i cebula zrobiły się miękkie.

Porady

Zamiast suszonych pomidorów można dodać świeże, jak również inne dowolne dodatki i zioła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy