Granola z orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najlepiej smakuje podana przynajmniej dzień po przygotowaniu. Idealna do mleka.

Składniki:

  • ● 4 szkl. płatków owsianych
    ● 1/2 szkl. wiórków kokosowych
    ● 1/2 szkl. rodzynek
    ● 3/4 szkl. orzechów włoskich
    ● 3-4 łyżki miodu
    ● 1/2 łyżeczki soli
    ● 1/4 szkl. oleju

Granola z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Granola z orzechami 1. Płatki owsiane, sól,
    wiórki kokosowe, rodzynki
    i rozdrobnione
    orzechy wsypujemy
    do miski. Miód mieszamy
    z olejem,
    a następnie wlewamy
    do suchych
    składników. Dokładnie
    mieszamy.
  • 2. Masę równomiernie
    wykładamy na blachę, tworząc 2-cm
    warstwę. Pieczemy ok. 20
    minut w piekarniku rozgrzanym
    do temperatury 180° C,
    od czasu do czasu mieszając.
    Następnie zmniejszamy
    temperaturę do ok. 130 °C
    i pieczemy jeszcze ok. 30
    minut.
  • 3. Granolę łamiemy na kawałki.
    Wkładamy do zamykanego
    pojemnika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy