Dyniowa granola z orzechami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekko słodka, chrupiąca i aromatyczna.Pyszna z jogurtem czy mlekiem, jak i podjadana solo.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - płatki owsiane: 2 szklanki
    - orzechy laskowe: 0.5 szklanki
    - orzechy włoskie: 0.5 szklanki
    - sezam: 0.25 szklanki
    - siemię lniane: 0.25 szklanki
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - cukier (trzcinowy demerara): 0.25 szklanki
    - puree z dyni: 1 szklanka
    - miód: 0.25 szklanki
    - olej: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Puree Śniadanie

Dyniowa granola z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 150 stopni.
    W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Mokre wlać do suchych i porządnie wymieszać.
  • 2. Mieszankę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec około godziny - do zbrązowienia i zeschnięcia składników. W międzyczasie, co 15-20 minut przemieszać całość łopatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Granola Orzechy Płatki Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować