Gofry korzenne

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis na pachnące śniadanie, czyli gofry korzenne.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleka: 250 mililitrów
    - maki pszennej: 1 szklanka
    - kakao: 2 łyżeczki
    - przyprawy do ciasteczek korzennych: 1.5 łyżeczki
    - cukru trzcinowego: 2 łyżki
    - jajko kurze: 1 sztuka
    - wody mineralnej gazowanej: 2 łyżki
    - proszku do pieczenia (płaska): 1 łyżeczka
    - cukier puder (do posypania): 3 łyżki

Gofry korzenne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mieszamy trzepaczką Triblade mleko z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkiem i przyprawami i kakao.Dodajemy w trakcie miksowania wodę gazowaną. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Nagrzewamy gofrownicę i wlewamy porcję ciasta. Po upieczeniu dekorujemy cukrem pudrem lub podajemy z konfiturami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy