Gnieciona ciabatta z nadzieniem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ładnie wygląda, pysznie smkuje - idealna przekąska!

  • Łatwy

Składniki:

  • - ciabatta: 1 sztuka
    - surówka z czerwonej kapusty: 1 szklanka
    - salami: 10 plastrów
    - ser żółty plastry: 10 plastrów
    - natka pietruszki: 3 łyżki
    - majonez: 4 łyżki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki

Gnieciona ciabatta z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciabattę przekroić. Lekko wydrążyć. Skropić obie połowy oliwą z oliwek.
  • 2. Ułożyć na bułce plastry salami, posmarować cienko majonezem, posypać natką pietruszki, położyć plastry sera i warstwę surówki z kapusty. Następnie powtórzyć układanie warstw.
  • 3. Przykryć drugą częścią ciabatty i owinąć ciasno folią.
  • 4. Zgnieść kanapkę najlepiej deską do krojenia i tak obciążoną wstawić na noc do lodówki aby smaki wymieszały się a ciabatta zmiękła.
  • 5. Przed podaniem kroić grubsze kromki.
    Bardzo ładnie prezentują się w szklankach.

Komentarze

Podobne przepisy