Ciabatta na cieplo

4.5 (191 ocen)

  • 15 min

Poniewaz wymyśliłam ją sama i smakuje bardzo moim bliskim jak i mi.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 Bułki ciabatty
    Maly sloiczek zielonego pesto
    Sloiczek szuszonych pomidorów
    4plastry żółtego sera
    4plastry salami
    1paczka mozzarelli
    100g majonezu
    100g jogurtu naturalnego
    Czosnek granulowany
    Szczypta soli i pieprzu
    Rukola lub roszponka
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Ciabatta na cieplo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos czoskowy:
    Majonez i jogurt mieszamy razem. Dodajemy sol pieprz oraz czosnek wedlug uznania i smaku.
    Przygotowanie calej reszty
    Bułkę przekroic na pół posmarowac pesto na to położyć plasterek salami i sera pokrojoną w plastry mozzarelle a nastepnie suszone pomidory. Wszysto polać sosem czoskowym a nastepnie posypac rukola lub roszponka. Przygotowana ciabatte włożyć do tostera lub piekarnika nagrzanego do150C i piec ok 2-3minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować