GALARETA DROBIOWA

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna,delikatna w smaku galaretka z kurczaka z dodatkiem warzyw i jajeczek.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 udka z kurczaka
    puszka groszku
    puszka kukurydzy
    2 wieksze marchewki
    sól,pieprz,przyprawa uniwersalna
    opakowanie żelatyny na 2,5 l wody
    2 jajka

Galareta drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka kurczaka gotujemy w rosole,dobrze doprawiamy sola,pieprzem,przyprawa uniwersalna.Po ugotowaniu mieso wyjmujemy,obieramy,skórkę odrzucamy.Do rosołu dodajemy żelattynę,nie doprowadzamy do wrzenia.
  • 2. Na dno salaterki układamy listki natki pietruszki.Wykładamy połowki ugotowanych jajeczek.A na to wykładamy groszek,kukurydze i ugotowane marchewki pokorojone wkosteczkę.
  • 3. Na wierzch wykładamy obrane udaka,pokrojone w mniejsze kawałęczki.Zalewamy rosołem.Odstawiamy do stężenie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy