Frittata z dynią, szynką i papryką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Pomysł na proste, a zarazem wykwintne śniadanie

  • 20 min

Składniki:

  • dynia 125 g,
    szynka 100g,
    papryka czerwona 1/2,
    4 jajka,
    sól,
    pieprz,
    tymianek,
    wegeta,
    słodka papryka

Frittata z dynią, szynką i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Frittata z dynią, szynką i papryką 1. Obraną dynię kroimy w kostkę 1 cm. Szynkę kroimy również w kostkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne, myjemy ją, a następnie kroimy w kostkę.
  • Frittata z dynią, szynką i papryką 2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i wkładamy wszystkie składniki. Smażymy je aż do miękkości dyni doprawiając do smaku wegetą i tymiankiem.
  • Frittata z dynią, szynką i papryką 3. W między czasie rozkłócamy jajka razem z solą i pieprzem oraz słodką papryką. Do jajek wkładamy usmażone warzywa i dokładnie mieszamy.
  • Frittata z dynią, szynką i papryką 4. Naczynia żaroodporne smarujemy i posypujemy bułką tartą. Następnie wlewamy masę jajeczną. Całość zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około kwadransa, tzn do momentu aż jajka się zetną. Życzę smacznego ;)

Porady

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2015

Komentarze

Podobne przepisy