FRITTATA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Z racji tego, że jest to danie szybkie i smaczne, można określić go słowem awaryjne :)

  • 30 min

Składniki:

  • 3 ziemniaki średniej wielkości
    3 jajka
    2 łyżki mleka
    ½ cebuli
    1 ząbek czosnku
    olej do smażenia
    sól i pieprz
    ½ łyżeczki oregano

Frittata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obierz, pokrój w niezbyt cienkie plasterki. Podsmaż lekko na oleju z każdej strony. Po chwili dodaj cebulę pokrojoną w piórka i poszatkowany czosnek. Wymieszaj wszystko i smaż chwilkę by smaki połączyły się ze sobą.
  • 2. W miseczce wymieszaj ze sobą jajka i mleko. Posól i popieprz do smaku. Dodaj oregano. Mieszankę jajeczną wylej na ziemniaki. Nie mieszaj. Potrząśnij lekko patelnią by jajko się wszędzie rozlało, przykryj pokrywką i smaż na najmniejszym ogniu z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy